Vánočka

Milé Pěnkavy,

jako každý rok, se společně vydáme na tradiční Vánoční výpravu do Novohradských hor.
8. – 11. prosince budeme pomáhat andělíčkům v jejich práci pro Ježíška, ochutnáme spoustu dobrého jídla i pití a společně si užijeme zimních radovánek.

Zpráva z výpravy

Letošní vánoční výprava byla zasvěcena pomoci andělíčkům a Ježíškovi. Dívky se musely vypořádat s nejrůznějšími úkoly a hrami, které je vždy posunuly o krok dopředu. Díky tomu že se spojily a nevzdávaly se, dokázaly najít a poslat všechny dárečky a odměnou jim byl nejen dobrý pocit, ale dárečky pro ně samotné.

Samozřejmě jsme také všichni stihly si pořádně užít sněhu a krásné zimní přírody. Proběhla nejedna koulovačka, soutěž o nejkrásnějšího sněhuláka a i improvizované bobování.

Na zahřátí si holky udělaly vlastní punč a na mlsné chutě si mezi sebou vyměňovaly cukroví a posuzovaly, kdo peče ty nejlepší. Sobotní večerní atmosféra se velice povedla. Všechny dostaly nejen dárečky od sestřiček z družinek, ale také nové oddílové ručně šité polštáře s jejich jmény. Zahrály si také vánoční bingo a vyprávěly se i vánoční příběhy.

I přes nepříjemné mrazíky byla výprava plná radosti a smíchu. Všechny si ji moc užily a já se moc těším na to, až se příští rok zase sejdeme.

8. – 11. prosince

Zapsala: Kotě

Tento záznam byl publikován v 2023/24 . Uložit odkaz do záložek.