Podmořská výprava s 27. oddílem

Milé Pěnkavy,

o víkendu 12.-14.1. se společně s 27. oddílem vydáme na výpravu až na dno moře.

Zpráva z výpravy

Děti se vydaly jako obyvatelé podmořského světa za Králem podmořské říše. Pověděl jim, že čelí velké výzvě. Král objevil klíč ke známému pokladu, o kterém si všichni mysleli že je jen legenda. Poprosil tak děti aby mu pomohly najít části mapy, která je k pokladu dovede.

Během hledání 1. indicie děti na své cestě potkaly různé mořské bytosti, jako delfíni a chobotnice, které jim nabídli pomoc a důležité rady, ale chtěli za ně nejrůznější protislužby.
Druhá indicie na děti čekala na souši, ale tam nemohly dýchat poté, co si zvykly na podmořskou auru. Musely tak sestrojit speciální stroj a překonat nebezpečnou cestu k velrybě.

Poslední indicie byla schována v podmořském labyrintu, kam musely děti najít cestu. Když se tam dostaly, tak zjistily, že klíč je hlídán podmořskou příšerou. Poté co ji společně přemohly, se mohly už bez problému vydat, až k samotnému pokladu.

Poklad střežila spousta utopenců. Děti je přemohly za pomoci silného přátelství a duše utopenců byly opět volné. Král všem za odměnu rozdal řádný mořský řád ryby a děti si mimo nového přátelství odvezly z výpravy i ten.

12. – 14. ledna

Zapsala: Kotě

Tento záznam byl publikován v 2023/24 . Uložit odkaz do záložek.